EHO ŠOU

REPERTOAR » EHO ŠOU

Edukativno zabavni program namenjen učenicima osnovih škola, od 4 do 8 razreda (naslanja se na plan i program muzičkog obrazovanja Ministarstva prosvete) na prijemčiv i neposredan način, mladima približava umetničku muziku kroz interaktivne muzičke igre: kviz pitalice, video – muzičke projekcije sa uživo izvođačima na sceni, u kojima deca aktivno učestvuju i uče na najprijatniji način, ono što je uobičajeno prikazivano kao nešto stereotipno i dosadno.

Prvi šou (link)


"Nastupi ansambla Eho Odiseja su prava poslastica za oko i uho publike... Sale su se tresle od eksplozije pozitivne energije a osmesi se nisu skidali sa dečijih lica... Interaktivnim duelima Mocart-Betoven (Verdi-Vagner) , kao i muzičkim kvizom, crtanim i nemim filmovima, sa visokim stepenom animacije, improvizacije, upravljali su voditelji.

.. Sama ideja upoznavanja dece sa lepotom klasične muzike je vredna pohvale.

Svakodnevno trovana "sub-kulturom", zaglupljivana blaziranim senzacijama polusveta koji ne silazi sa stranica žute štampe i malih ekrana, deca su oduševljeno apsorbovala pozitivnu energiju sa bine i uzvratila dvostruko – oduševljenjem koje krasi samo neiskvarene dečije duše, i time dokazala da prave vrednosti ne umiru."